blog de consilier local in Municipiul Iasi

Cat de mult conteaza Page Rank-ul pentru un site?

Cand am lansat editia online a Curierului de Iasi ( in luna mai 2010 ), mi-am propus sa urc site-ul acesta cat mai sus in ierarhia Google, optimizand inca de la inceput pe cuvinte cheie ca primaria municipiului Iasi, administratie publica, proiecte europene, Copou, Citadin, Salubris, evidenta populatiei etc.

A fost, daca vreti, un proiect ambitios pentru mine in care am aplicat practic si o parte din materia teoretica discutata la universitate cu studentii mei  si pe care sper ca cei care au ramas in zona executiva din Primarie sa il duca mai departe asa cum un buletin de presa informativ al administratiei locale merita dus, din nevoia esentiala de a mentine orice canal de comunicare direct catre si dinspre cetatean.

Pentru cei care nu stiu ce inseamna conceptul de Page Rank de la Google sau optimizare SEO pentru motoarele de cautare le recomand acest articol de la SEO Point.

Ca sa va faceti si o idee, pe o scara de la 0 la 10, Curierul de Iasi a reusit sa atinga Page Rank 5, la fel ca site-uri importante de stiri online si ziare locale din Iasi, depasind chiar unele dintre acestea care au neglijat si inca par a neglija zona virtuala.

Cat de mult conteaza Page Rank-ul pentru un site?

Conteaza pentru ca aduce vizitatori de pe motoarele de cautare. Conteaza pentru ca atunci cand cineva cauta unul din cuvintele cheie pe care tu optimizezi, daca ai un Page Rank mai mare apari in prima pagina returnata de Google si il poti aduce pe site-ul tau.

La relansare, site-ul daniel-matasaru.ro are, dupa cativa ani de cvasi-inactivitate, Page Rank 3. Pe masura ce voi posta mai des si voi avea timp sa ma ocup de el, acest proiect va creste in consecinta. Obiectivul major este ca informatii utile cetatenilor municipiului Iasi sa ajunga la acestia, iar feed-back-ul oamenilor sa ma ajute sa ii reprezint mai bine in Consiliul Local.

Daca ai un site, aici iti poti verifica Page Rank-ul.

P.S. Daca va veti intreba daca nu cumva prin acest articol am urmarit si indexarea facuta de Google pentru cuvinte cheie ca Page Rank, optimizare SEO, online, cuvinte cheie, primaria municipiului Iasi, administratie publica, proiecte europene, Copou, Citadin, Salubris, evidenta populatiei, s-ar putea ca intrebarea voastra sa fie justificata. :P

Cine stie, poate chiar conteaza Page Rank-ul pentru un site :D…

Comments

comments

4 Comments

  1. poate vb cu cei de la varianta print a ziarului..ei inca nu au aflat ca s au schimbat viceprimarii intre timp: )

  2. Am retinut, multumesc pentru observatie, o sa transmit ( nu stiu daca azi nu e deja inchisa editia pentru numarul de maine, dar… transmit :D )

  3. Daniel, e interesant articolul tau dar, pozitia SERP(search engine results pages) nu este data de page rank. Din analizele mele si din cele ale expertilor iti pot spune ca nu intotdeauna coreleaza una cu alta. PR-ul conteaza si nu conteaza :)

  4. Paul, daca ai acces la algoritmii Google pentru stabilirea pozitiei SERP da-mi si mie un email pe private :D
    Daca SEO ar fi joaca de copii s-a gasi la KidsMag :P

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>