blog de consilier local in Municipiul Iasi

Raportul meu de activitate in Consiliul Local pe anul 2013

In conformitate cu prevederile art. 51, alin (4) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala si in calitate de reprezentant al cetatenilor Municipiului Iasi din partea Partidului Social Democrat, prezint urmatorul raport sintetic cu privire la activitatea desfasurata in anul 2013, cu mentiunea ca activitatea detaliata este prezentata online la adresa www.daniel-matasaru.ro, website dedicat integral activitatii mele din Consiliul Local incepand cu luna iunie 2012, odata cu validarea mandatului meu de ales local:

aaaa

Pe parcursul anului 2013 am participat (cu o singura exceptie, motivata), la toate sedintele de comisii si plen ordinare si extraordinare ale Consiliului Local, avand spre dezbatere si supunere la vot peste 300 de proiecte de hotarare.

In lunile noiembrie si decembrie 2013 am condus in calitate de presedinte de sedinta lucrarile Consiliului Local, fiind ales pentru aceasta responsabilitate cu votul unanim al colegilor din legislativ.

La nivelul comisiilor de specialitate am activat in Comisia economico-financiara, Comisia pentru Tineret si Sport si Comisia de repartizare a locuintelor construite prin programul ANL, depunand o serie de amendamente la proiectele de HCL care ulterior au fost validate prin vot in plen.

Am participat in calitate de consilier ales la o serie de evenimente de interes local, la manifestari si dezbateri publice, solutionand cu ajutorul executivului Primariei Municipiului Iasi o gama variata de probleme ridicate de catre cetatenii municipiului Iasi in cadrul audientelor publice tinute.

La nivelul relatiilor internationale, am participat alaturi de primarul Municipiului Iasi la deplasarile oficiale din Suedia si Franta, in vederea cresterii vizibilitatii si dezvoltarii relatiilor economice, academice si culturale ale orasului nostru, precum si a atragerii de sprijin pentru proiectul “Iasi – capitala culturala europeana 2021”. Mentionez ca rezultate concrete vizita in luna mai la Iasi a unei delegatii suedeze conduse de catre guvernatorul provinciei Upsala, Peter Ergardt, precum si conducerea in calitate de reprezentanti ai municipalitatii iesene a unor panel-uri tematice pe tema mobilitatii urbane si energiei regenerabile in cadrul Clubului de la Strasbourg, paneluri la care au participat reprezentanti ai unor orase din Romania, Franta, Germania, Austria, Lituania, Grecia si Bulgaria. De asemenea, am insotit in calitate de reprezentant al CL Iasi o serie de delegatii straine venite in vizita la Iasi din tari ca Franta, Germania, China, Vietnam s.a.

Mentionez suplimentar ca incepand cu luna septembrie 2013, in urma votului din Consiliul Local, subsemnatului i-a revenit responsabilitatea de a activa ca reprezentant al CL Iasi in Consiliul de Administratie al Colegiului Tehnic de Electronica si Telecomunicatii “Gheorghe Marzescu”, liceului teoretic “Alexandru Ioan Cuza” si scolilor gimnaziale “Bogdan Petriceicu Hasdeu”, ”Gheorghe I. Bratianu” si “Ion Ghica”, implicandu-ma, ori de cate ori mi-a fost solicitat, in rezolvarea cu celeritate a unor probleme administrative din respectivele unitati de invatamant preuniversitar.

Consider ca inca de la inceputul mandatului meu de ales local mi-am desfasurat activitatea in mod proactiv si cu buna credinta, preocupat de problemele comunitatii si cetatenilor Municipiului Iasi si de solutionarea acestora, sustinand marile proiecte de dezvoltare a orasului realizate cu fonduri europene si imbunatatirea activitatii executivului local in sensul cresterii eficientei si profesionalismului serviciilor in interesul cetateanului, asigurarea transparentei si a unei mai bune comunicari publice.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>