Care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru o bicicleta?

bicicleta

Ca ciclist, trebuie sa porti diferite accesorii care sa-ti faca calatoria mai confortabila si mai sigura. Puteti cumpara aceste articole din magazinele specializate sau online. Asigurati-va ca purtati echipamentul de siguranta adecvat, cum ar fi o casca si echipament de iluminat, atunci cand calatoriti noaptea, pentru a diminua pe cat posibil riscul accidentelor. Accesoriile pe care le putem gasi, pentru bicicleta si pentru biciclist, sunt proiectate cu 2 obiective principale –siguranta (biciclistului, dar si bicicletei) si confort.

Accesoriile pe care le alegem vor trebui sa mearga in functie de tipul de bicicleta, de utilizarea pe care o oferim bicicletei (de exemplu, daca o vom folosi doar in medii urbane sau pe trasee montane) si, desigur, de gusturile noastre. Ideal este sa incepeti cu echipamente de baza. In timp, ne vom realiza nevoile si vom cauta accesoriile potrivite pentru a le satisface. In acest caz, ne vom concentra pe cateva accesorii importante, pe care orice ciclist ar trebui sa le detina, indiferent de mediul in care va calatori.

Accesorii pentru siguranta

  • Lumini

Primul lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare este securitatea. Ca ciclisti, suntem parte a fluxului de vehicule tot mai mare. De asemenea, ne expunem mai mult la pericole, fata de situatia in care am fi condus un autoturism. Totodata, suntem expusi la posibile accidente cu alte vehicule si pietoni. Cel mai bun mod de a ne proteja impotriva acestor lucruri neplacute, care pot avea consecinte ireversible, este sa ramanem mereu vizibili.

Din acest motiv, un set bun de lumini este unul dintre accesoriile fundamentale pentru orice ciclist. Nu este suficient sa folositi reflectoare! Exista diferite articole de imbracaminte, cum ar fi veste sau benzi de culori fluorescente si benzi reflectorizante pe care le putem folosi, ca o completare, pentru a ne face mai vizibili. O recomandare buna este sa purtati haine viu colorate, mai ales noaptea.

  • Casca de protectie

La fel ca si in cazul motociclistilor, casca poate salva vieti! Multi ar spune ca e incomoda si nu are rost sa fie purtata, insa acest comportament este total gresit. Casca protejeaza in eventualele impacturi si totodata diminueaza consecintele care ar aparea in cazul unor accidente. De aceea, rolul ei este esential pentru orice tip de bicicleta. Nu numai ca iti va proteja capul in caz de accident, dar casca ofera si protectie impotriva arsurilor solare.

  • Lacat

Un alt accesoriu de baza pentru biciclist este o incuietoare buna. Din pacate, furturile de biciclete sunt la ordinea zilei. Nu exista nici o blocare foarte simplu de manevrat, astfel incat cel mai bun mod de a asigura bicicleta noastra este de a o face mai greu de furat decat bicicletele care nu sunt legate.

Accesorii pentru confort

  • Rucsac si cos

Cand folosim bicicleta pentru deplasari dese, transportul de marfa este inevitabil. Conform activitatilor noastre, la un moment dat va fi necesar sa incarcati bicicleta cu computerul, cartile, haine, alimente, etc. Cel mai practic si simplu mod de a transporta incarcaturi usoare, pentru distante scurte este un rucsac, dar si un cos. Insa, atunci cand este vreme calda, in calatorii lungi, cand incarcatura este grea sau mare, rucsacul poate fi incomod. Acesta poate crea transpiratii ale spatelui, dar el face ca greutatea conducatorului sa se si balanseze, ceea ce nu este de dorit.

  • Set de scule de baza

Un bun ciclist ar trebui sa fie intotdeauna pregatit pentru reparatii minore si ajustari. Nu se stie niciodata unde, cand va trebui sa schimbati o camera, orice probleme cu lantul, franele sau multe alte obstacole destul de comune. Un set de instrumente de baza este esential pentru a va scoate din necazuri. Puteti avea un kit de baza, ce ar trebui sa continaꓽ camera de rezerva, pompa de aer portabila, surubelnite, chei, etc. Exista mai multe instrumente care, dupa cum spune si numele, includ mai multe instrumente intr-unul singur. Destul de practic si usor de adus in orice moment.

Pentru a asigura mentenanta bicicletei, un set de scule este mereu eficient. Acestea nu trebuie sa ocupe foarte mult spatiu si nici sa fie de o calitate similara cu cele a profesionistilor. Setul de scule pentru biciclist trebuie sa fie ca o trusa salvatoare in momentele in care bicicleta nu mai ruleaza corespunzator pe traseu.

Alte accesorii

Alte accesorii utile pentru bicicleta si ciclist sunt: clape de noroi, ochelari, manusi, oglinda retrovizoare.

Indiferent pe unde ai merge, prima prioritate este siguranta. In afara de casca si haine adecvate pentru bicicleta, trebuie sa luati in considerare si alte accesorii. Acestea includ: lumini, o sticla de apa, ochelari de soare, manusi si un lacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *