Cum Se Învață Corect

scoala
Salutare prieteni, astăzi m-am gândit să scriu puțin despre un subiect care este legat de școală, anume învățatul. Vreau să vă scriu în câteva rânduri cum învăț eu și cum cred că este normal că se învață, unii au metode puțin mai slabe de învățat, unii total aiurea, dar totul diferă de la persoană la persoană și la cum înțelege fiecare.
Sunt unele persoane foarte bine dotate care pricep totul din clasă, acasă nu le rămâne nimic de făcut înafară să citească încă odată lecția și o știu la perfecție, însă nu sunt foarte multe persoanele care pot face acest lucru, de obicei aceste persoane sunt cele de care râdem cu toții și o facem aiurea, acele persoane pe care le numim tocilare pentru că au note foarte bune. Cum spunea Bill Gates, nu trebuie să râdem de tocilari, trebuie să avem grijă cum ne purtăm cu aceștia că peste ani am putea fi chiar angajați la unul dintre cei care sunt bătaia de joc a celor mai “șmecheri”.
Eu învăț citind lecția de mai multe ori cu voce tare, citesc fiecare propoziție și încerc să-mi imaginez ceea ce am citit, să înțeleg și abia apoi să trec mai departe, îmi împart lecția pe mai multe bucăți, de obicei mă iau după fragmente, nu le pot spune exact mărimea pentru că diferă de la lecția la lecție. Citesc fiecare bucată de câteva ori până o înțeleg foarte bine apoi trec la următoare bucată, cu aceea procedez la fel și apoi le citesc pe toate cu voce tare, dacă nu am înțeles reiau lecția până o înțeleg, nu mă las bătut, sunt o fire mai ambițioasă și asta mi-a fost de mare ajutor până acum.
Nu trebuie să fugim de învățat, dacă știm cum să o facem poate fi mai ușor decât ne-am imaginat vreodată că poate fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *