Cum va puteti recupera banii pe bilete de avion

bilete de avion

In cazul in care, din anumite motive nu ati ajuns la timp la aeroport, si implicit ati pierdut si zborul catre o anumita destinatie, nu va ramane altceva de facut decat sa incercati sa gasiti un alt avion care are cursa catre destinatia dumneavoastra, sau sa va adresati biroului informatii din aeroport, pentru a vedea daca exista vreo sansa sa va recuperati, macar un anumit procent din pretul achitat pentru bilete avion low cost. In cazul in care zborul a fost pierdut,  datorita faptului ca ora de plecare a fost modificata, nemaifiind cea precizata pe biletul dumneavoastra, este evident ca, in acest caz vina nu este a dumneavoastra, si pentru ca ora decolarea a fost modificata fara sa va anunte nimeni, in mod cert sunteti indreptatit  sa depuneti o plangere, prin care compania aeriana sa va despagubeasca.

In cazul in care biletul de avion a fost achizitionat de la o agentie de turism, sub forma unui pachet complet de servicii pentru vacanta, mergeti la sediul acesteia, pentru a va cere drepturile. Pentru a nu fi ele cele care ii despagubesc pe cei aflati in astfel de situatii, agentiile de turism incheie contracte cu companiile aeriene partenere, conform carora transportatorii sunt cei care au obligatia sa aduca la cunostinta clientilor, toate modificarile survenite pana in momentul in care va avea loc un anumit zbor.

Atunci cand biletul de avion a fost parte integranta a unui pachet de vacanta, iar agentia de turism nu s-a deranjat sa verifice daca exista si sa va aduca la cunostinta eventualele modificari cu privire la ora sau data zborului, ea are  obligativitatea sa va faca o rezervare pentru bilete de avion  la un alt zbor, al carui pret va fi platit, bineinteles de catre agentie.
In situatia in care pierderea zborului s-a datorat unor motive subiective, independente de compania aeriena, sau dupa caz de agentia de turism, acestea sunt absolvite de orice vina, si nu prea aveti mari sanse de recuperare a sumei platite pentru biletele de avion. De asemenea, nici nu are rost sa incercati sa solicitati companiei aeriene sa va rezerve un alt loc la o alta cursa, decat daca sunteti in masura sa platiti integral contravaloarea altui bilet.


Pentru acest gen de situatii, indicat este sa aveti incheiata o asigurare de calatorie, ai carei termeni si conditii sa precizeze ce trebuie sa faceti si ce drepturi aveti in astfel de cazuri, avand astfel posibilitatea recuperarii partiale sau totale a sumelor platite pentru bilete de avion.
Mai aveti dreptul la anumite despagubiri, in cazul in care cursa dumneavoastra a ajuns cu intarziere sau a fost anulata, prin intermediul unei plangeri depuse direct la sediul companiei aeriene care a efectuat zborul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *