La ce trebuie sa va uitati cand analizati un laptop second hand

laptop second hand

V-ati decis ca achizitionarea unui laptop second hand este potrivita pentru dumneavoastra dar nu stiti ce trebuie sa urmariti si sa verificati la el pentru a fi sigur ca este bun si nu o sa va faca probleme cand il veti folosi? In continuare vom analiza componentele mari, astfel incat sa stiti exact la ce anume sa va uitati sau ce performante ar trebui sa aiba pentru a fi destul de bun. Cititi articolul inainte sa va uitati pe oferte laptopuri second hand ca nu cumva sa achizitionati un laptop slab si nefolositor.

Procesorul trebuie sa fie cel putin Intel Pentium DualCore si trebuie sa aiba o frecventa in jur de 2200 MHz.

Memoria RAM, care mai este denumita si memorie de lucru, ar fi bine sa fie undeva intre 2 si 4 Gb (daca este mai mare de atat si pretul va fi pe masura, sau chiar va va fi greu sa o gasiti pe un laptop second hand). Oricum, o memorie peste 4 Gb nu o sa va ofere performante cu mult mai mari decat cea de 4 Gb. In ceea ce priveste tipul acesteia, incercati sa fie DDR3, pentru ca aceasta face parte din ultimele tipuri de memorii RAM. In cazul in care nu gasiti o memorie DDR3, atunci alegeti una DDR2, dar aveti grija sa aiba o capacitate mare. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa alegeti o memorie DDR2 cu o capacitate de 4 Gb.

La placa video trebuie sa aveti grija sa nu fie dezlipida de pe placa de baza. Acest lucru se intampla atunci cand laptop-ul se supraincalzeste din diverse cauze, una dintre ele fiind acoperierea aerisirilor cu praf si scame.

Hard disk-ul este o componenta destul de importanta, pentru a va oferi o viteza de lucru cat mai mare. Este adevarat ca un hard disk bun inseamna si un pret mai mare, dar pentru un raport calitate pret cat mai bun, va recomand sa alegeti un hard disk care sa aiba o capacitate mai mare de 300 Gb si o viteza de 7200 RPM.
In privinta ecranului, conteaza calitatea pe care doriti sa o aiba imaginea. Cel mai indicat ar fi sa alegeti un display cu o diagonala de 15,6″ si sa fie un ecran LED pentru ca are culori mai clare si imaginea pare mai reala.


De asemenea, un alt aspect de care ar trebui sa tineti cont este modul in care sunt pozitionate mufele, astfel inca sa va fie comod sa lucrati cu ele, mai ales cand il tineti pe picioare.
Nu va mai ramane decat sa cautati un magazin care vinde laptop-uri second hand si sa puneti in practica toate aceste informatii pe care vi le-am oferit mai sus, pentru a fi sigur ca alegeti un laptop second hand bun, pe care sa il folositi o perioada lunga de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *