Beneficiile masajului Shiatsu

masaj shiatsu

Masajul Shiatsu este otehnica preluata din cultura japoneza care are ca scop tratarea organismului prin aplicarea presopuncturii cu ajutorul degetelor, coatelor sau genunchilor.Preia oarecum din tehnicile de masaj chinezesti dar si din cultura tarilor din sud-est-ul Asiei si nu numai. Sunt luate in calcul cele 12 meridiane energetice pe care le intalnim si in traditia chinezeasca, atunci cand vorbim de acupunctura, numai ca acum in loc de ace, pe cele 12 linii energetice se pune presiune cu partile corpului terapeutului amintite mai sus.

Beneficiile masajului Shiatsu

Beneficiile masajului shiatsu sunt de doua tipuri. Putem vorbi de beneficii pe care nu le constientizam si pecare stiinta nu le poate demostra, dar putem vorbi si de beneficii care se potsimti sau care pot fi evidentiate de anumite analize dupa regulile medicineiconventionale.
In categoria primelor beneficii intra mentinerea echilibrului chi, diminuare anxietatii mentale sau imbunatatirea stadiului de constientizare mentala si spirituala. Chi-ul, incultura si filozofia asiatica, este un fel de energie benefica, ce ajuta corpul sa se dezvolte in armonie.
In cealalta categorie putem adauga mai multe beneficii. Un prim beneficiu, usor de sesizat dupa fiecaresedinta de masaj, este starea de relaxare si tonusul crescut. Ne simtim reincarcati de energie si reusim sa scapam oarecum de oboseala care se acumuleaza de-a lungul unei zile incarcate.
Masajul shiatsu ne ajuta saeliminam toxinele din corp, lucru ce ne ajuta sa ne imbunatatim starea de sanatate prin faptul ca organele interne ajung sa functioneze mai bine, prevenind imbatranirea lor. Circulatia sanguina este imbunatatita, iar presiunea arteriala este scazuta. Orice medic ne poate spune ca acest cumul de beneficii ne va ajuta sa ne mentinem sanatosi. Dincolo de ce ne poate spune un medic sau un practicant al masajului Shiatsu, se poate observa indiscutabil inducerea unei stari de relaxare si inlaturare a stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *