O ceasca de cafea, o portie de sanatate

Multe persoane sunt reticente la beneficiile pe care le aduce o ceasca de cafea pentru organism. Pe langa faptul ca, in general, cafeaua a devenit un mijloc de socializare prin clasica invitatie de a bea o cafea, ea mai inseamna si un inceput de zi relaxant si plin de energie. Pe langa gustul inconfundabil, cafeaua contine ingrediente active ce ne stimuleaza pentru a fi in forma intreaga zi, dar si pentru a imbunatati anumite capacitati ale organismului. Trebuie insa sa tinem seama ca aceste aspecte sunt valabile numai daca consumam moderat aceasta bautura. In general, cafeaua este recomandata pentru orice persoana, insa specialistii considera ca ar trebui totusi evitata de femeile insarcinate, persoanele care sufera de depresie sau insomnie sau cele care prin recomandare medicala ar trebui sa o evite.

Un beneficiu al cafelei este acela de a ne mari durata de viata, spun specialisti in urma studiilor efectuate. Astfel, cei care consuma 1-2 cesti de cafea pe zi au un risc de mortalitate mai scazut cu 10-12 procente. Femeile chiar au procente mai mari de pana la 15%. De asemenea, consumul moderat de cafea reduce riscul de a face diabet de tipul 2 intrucat cafeaua ajuta la blocarea unor substante ce cauzeaza aceasta boala. 


Un consum de cafea ne protejeaza creierul de anumite boli precum dementa sau boala Alzheimer care se manifesta spre varsta a treia. Stresul poate fi redus nu numai cu un consum de cafea, ci si cu simplul miros al acesteia. Vaporii si aroma ei vor da o stare de bine, de confort si de incredere, dimineata fiind momentul oportun pentru un strop de cafea, astfel intreaga zi va fi mai frumoasa. Pe langa beneficiile aduse creierului, mai aduce si beneficii asupra inimii. Antioxidantii impiedica distrugerea celulelor si intareste muschiul inimi, insa daca faceti exces, cafeaua poate avea efecte inverse. Pentru efecte benefice se recomanda un consum de cafea cu moderatie.


Este stiut de toti consumatorii de cafea ca aceasta ajuta digestia si chiar ne poate scapa de durerile de stomac dupa o masa copioasa. Poate ajuta si in pierderea in greutate si nu datorita faptului ca este un bun diuretic, ci pentru ca prin consmul a doua cesti de cafea organismul arde in jur de 350 de calorii. In acelasi timp, cafeaua alunga migrenele si stimuleaza activitatea fizica intensa. Daca suntei fara vlaga, o ceasca de cafea va va pune in functiune, va va da puterea de a indeplini orice sarcina.


Asadar, o ceasca de cafea va poate aduce energia de care aveti nevoie, poate intari sistemul cardiovascular si lupta impotriva mai multor afectiuni. Totodata, pentru a va bucura de aroma deosebita si de beneficiile pe care le ofera, trebuie consumata cu prudenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *